Beter scoren in de zoekmachines

SEO is dé manier om u online te onderscheiden van de concurrentie. Door uw website te optimaliseren wordt uw website sneller gevonden. U krijgt meer bezoekers en bespaart advertentiekosten.

Wat is SEO?

SEO staat voor zoekmachine optimalisatie. Dit houdt dus in dat de website geoptimaliseerd wordt voor zoekmachines. Hoe beter deze optimalisatie geregeld is, hoe meer bezoekers deze van zoekmachines als Google trekt.

Dit heeft ermee te maken dat Google de meest relevante pagina’s zo hoog mogelijk toont in de zoekresultaten. Zo zijn zoekwoorden in een websitetekst bijvoorbeeld erg belangrijk. Ze geven een indicatie dat het onderwerp relevant is voor een zoekopdracht van iemand op Google.

Echter bestaat zoekmachine optimalisatie uit veel meer dan alleen zoekwoorden. Teksten moeten zeer leesbaar zijn. Maar ook afbeeldingen, links en technische onderdelen op een website moeten helemaal in orde zijn. Ze spelen allemaal een rol in de totale SEO.

Het verschil tussen off-page en on-page SEO

SEO wordt onderverdeeld in off-page SEO en on-page SEO. Beiden moeten dus op orde zijn om hoog in de zoekmachines te scoren.

Met off-page SEO wordt vooral gedoeld op het creëren van autoriteit. Het domein krijgt autoriteit door links te verzamelen van andere websites. Wanneer websites namelijk naar uw website linken, geeft dat een positieve indicatie aan Google. Het geeft tot op zekere hoogte aan dat de informatie op uw website van toegevoegde waarde is. Hoe hoger de autoriteit van de websites die naar u linken, hoe hoger de kwaliteit van de links ook is.

Bij on-page SEO ligt de nadruk dus op alles dat er op de website gebeurt. Hierbij kunt vooral denken aan zaken als:

Meta description
Pagina snelheid
Interne links
Zoekwoorden

Technische SEO

Technische SEO is een belangrijk onderdeel van on-page SEO. Het is het gedeelte dat vaak niet voldoende aandacht krijgt. Desondanks moet u de technische SEO wel zien als de fundering van de website. Zonder goede fundering, maakt het niet uit wat er allemaal aan inhoud bovenop komt.

SEO Audit

SEO is een van de belangrijkste onderdelen van een goedwerkende website.Een SEO audit is als het ware een complete analyse van de SEO op uw website.

Aan de hand van professionele tools ontvangt u zo een zeer inzichtelijk overzicht van de SEO op uw website. De SEO audit zal in de vorm van een rapport worden gepubliceerd. Zo heeft u altijd de juiste informatie tot uw beschikking om zinvolle vervolgstappen te ondernemen.

Voor meer informatie over een SEO audit mag u uiteraard altijd contact met ons opnemen. We helpen u graag verder!

Maak uw ambities waar

Onderzoek en advies voor MKB en auteur.

Enkele voorbeelden:

  • Bedrijfsplannen
  • Boekmarketing
  • Certificeringsadvies ISO 9001:2015, VCA**, BRL9101
  • Internationaal (online) merkonderzoek
  • Interne audits
  • Zoekmachine-optmalisatie (SEO)

Meer weten? Neem contact op voor een vrijblijvend advies.